AA-Activiteit

Primair doel bij Animal Assisted Activities (AAA) is verhoging van de levenskwaliteit.
Activiteiten bestaan uit een bezoek van een van Psychosociaal Hulphond©: een speciaal opgeleide hond die aan specifieke criteria voldoet- en diens begeleider.
Een cliënt kan het dier knuffelen, verzorgen of ermee wandelen. Activering is niet direct gekoppeld aan een beperking of ziekte, maar meer algemeen gericht op het verhogen van de algemene kwaliteit van leven.

2
Ondersteunende werkvormen binnen AAA:

Geeft ontspanning
√ Verhoogt sociale interactie
Verdrijft eenzaamheid
Verbeterd de stemming
Verhoogd draagkracht

WAT BIEDEN WIJ?

 

 

 

 

 

 

 


W O R D  A A – G A S T G E Z I N !

Praktijk voor Toegepaste Psychologie zet FCI Jack Russell Terriers in als Psychosociaal Hulphond.
Om mensen te helpen bij specifieke coach-, hulp – of leervragen binnen diverse thema’s van persoonlijke ontwikkeling.  Het zijn zorgvuldig gefokte stamboomhonden uit ons eigen fokprogramma: vanuit onze activiteit als Clubfokker van de NVJRT (Nederlandse Vereniging voor Jack Russell Terrier).
En onder de erkende en geregistreerde kennelnaam “Du Belle Bijou”.

Du Belle Bijou- FCI Jack Russell Terriers
Om onze ambities binnen Animal Assisted Interventions uit te kunnen blijven breiden, zijn wij zo nu en dan op zoek naar fijne gastgezinnen. Mensen die de fijne start die wij onze pups geven, willen voortzetten. En ze vooral een fijne , blijvende thuisbasis willen bieden. Een gastgezin helpt ons om de genenpool breed te houden.

Praktijk voor Toegepaste Psychologie wil het begrip “sociale cohesie” vooral via Animal Assisted Activities dimensie geven. Om vanuit een groot verantwoordelijkheidsbesef meer maatschappelijke betrokkenheid te creëren. Door sámen te zorgen.

Het selecteren van een pup gebeurt nauwkeurig: vanuit individuele behoeften op basis van het karakter en niet voordat op een leeftijd van zes weken een eerste gezondheidsonderzoek door de dierenarts heeft plaatsgevonden. Daarna wordt het gedrag, bouw en het exterieur bekeken aan de hand  van de rasstandaard. Vanuit deze zorgvuldigheid plaatsen wij vervolgens een pup op de leeftijd van 8 weken in een gastgezin.

Aan een gastgezin zullen wij  nooit onrealistische eisen stellen. Wel verwachten wij dat zij samen met ons bereid zijn de ontwikkeling van een pup tot volwassen hond centraal te stellen, en dat zij onze visie over het houden van honden onderschrijven. En uiteraard bereid zijn om hun hond binnen een specifieke taak zo nu en dan aan ons beschikbaar te stellen.

Enkele voordelen AA-gastzin: 

  • Er wordt geen aanschafprijs betaald voor een rashond waarvan uiteindelijk wel volledige eigedomsovdracht plaatsvindt
  • Er zijn geen kosten voor het voorgeschreven hondenvoer
  • Medische kosten worden in beginsel volledig vergoed.